onsdag 31 oktober 2012

Kraniosakral behandling.

I morgon ska jag pröva på kraniosakral behandling :)......jag måste hitta någon ledtråd ur denna soppa.

http://www.kstf.net/index.php?id=51

Historik
Kraniosakral terapi är en mjuk manuell behandlingsmetod som utvecklats ur osteopatin av den amerikanske osteopatiske läkaren William G Sutherland. Från början av 1900-talet fram till sin bortgång 1954 lade dr Sutherland ner ett gediget och seriöst arbete på att utforska och arbeta med den kraniosakrala mekaniken. En fysisk/fysiologisk mekanik som omfattar skallen (kraniet) med dess fogleder, korsbenet (sacrum) och dess förhållande till höftbenen, ryggkotorna, hjärnhinnorna, hjärnan samt ryggmärgen tillsammans med ryggmärgsvätskan och dess cirkulation.


 Vad kan behandlas?
Man kan behandla/lindra många problem som kan uppstå i kropp och själ. Några exempel är: stress, trötthet, huvudvärk, migrän, axel-, nack- och ryggbesvär, ledbesvär, whiplashskador, kronisk smärta, koncentrations-svårigheter, dyslexi, fibromyalgi, utmattningsdepression, tinnitus, magbesvär, inflammationer, nedstämdhet, depression, kraftlöshet.
Kraniosakral behandling kan nyttjas förebyggande, behandlande och rehabiliterande. 

Kan jag få bättre sömn så är mycket vunnet....det är inte kul att ha dålig sömn.......förhoppningen är också att jag ska få någon rätsida på mitt blodtryck....så jag slipper äta mer mediciner som jag inte mår bra av.
Det är mycket synd att den traditionella sjukvården inte anammar mer alternativa vårdformer....men då får ju inte läkemedelsbolagen sälja så mycket tabletter.
Läkemedelsbolagen måste ju bara älska oss som inte tål läkemedel så bra....det är ju inte gratis att testa piller efter piller....VARFÖR FINNS DET INTE MINDRE PROVFÖRPACKNINGAR ?
Hur roligt är det att hämta ut en ask för 3 månaders förbrukning som kostar flera hundra ....som man sedan får lämna tillbaka till apoteket efter några veckor p.g.a att det kliar på kroppen som om man skulle fått loppor :(.

Nä.... klockan tickar...tiden går och jag vill må bättre....:).
Så jag ser fram emot morgon dagen och att det blir en positiv avstickare på livets väg :).


1 kommentar:

  1. Det låter spännande.
    Man måste prova allt man kan,för att om möjligt kunna känna sig bättre.
    Om du orkar,berätta sedan vad du tyckte.
    Kramiz

    SvaraRadera