fredag 26 oktober 2012

Me/Cfs kroniskt trötthetssyndrom ( mitt mående just nu)

Hej ( särskilt ni som väntar på svar från mig ) !
Som ni förstår så har det varit en jobbig höst ...inte bara dåligt men mycket som jag måste vara i....därför har jag inte skrivit så mycket här....jag har helt enkelt inte haft någon kapacitet till övers för det.
Sjukdomen ME är ett gissel som ni vet....ni som har det eller nära inpå, på något sätt.
Vilket gör att man vill men inte klarar av saker och ting som man tänkt.
Själv har jag varit i väg till sjukhuset för ett tag sedan...akut mitt i natten med en jäkla hjärtklappning....det har hänt en gång tidigare i år också...men denna gång blev jag kvar....och lite mera utredd....låg på hjärtintensiven 2 dygn...och sedan har jag haft ekg mätare på ett dygn hemma vilket har visat att jag har extraslag.
Vid senaste läkarbesöket nu i veckan  så var  blodtrycket högt enligt den nya eu normen ( hade det varit för 25 år sedan så hade det varit perfekt ).
Jag är en läkares värsta mardröm känns det som....försökte förklara för honom hur jobbigt det är att ha denna sjukdom i bagaget när man måste t.e.x som i mitt fall denna dag, ta bussen till stan och vänta en och en halvtimme innan min tid var för besöket...jag försökte förklara att jag blir påverkad när jag måste prestera mer än vanligt....och sedan denna attityd när det gäller blodtrycket....undrar om läkarna tror att blodtrycket blir lägre av att som patient få höra :ÅÅÅÅ det är alldeles för högt.
Själv blir jag förbannad :(.

Den förra medicinen Normorix mite får jag klåda och utslag av....och jag misstänker att det var den som framkallade hjärtklappningen ( i timmar i sträck )...så jag slutade med den för några veckor sedan.
Utan lov :).
(Jag försökte få en ny sort av min husläkare men fick svar att allergi kunde man leta en hel livstid utan att hitta orsaken till ...och så blev det allergi tabletter....och ett hej....jag säger bara DAAAA :( )

Så nu ska det provas 2 sorter på mig....för man ska äta två sorter sa denne läkare på hjärtmottagningen.
Det är bara det att jag har fan i mig fått läkemedelsfobi :(.
Orkar inte skriva mera nu...det är jobbigt att sitta framför datorn en längre stund numera....men jag lovar att jag ska svara på era mejl .....när orken kommer :).
Lite mera blommor till er mina tappra vänner ......

 Det känns ensamt när man har denna sjukdom som inte "alla" läkare tycks vilja tro på .


Men en dag mina vänner kanske vi flyger högt igen :).


2 kommentarer:

 1. Vi får se hur det blir.

  Här har du lite färska länkar:

  http://dagens.etc.se/kronika/tank-sa-fel-det-kan-bli
  http://www.etc.se/blogg/vem-ska-ha-sjukforsakringsstalarna
  http://www.etc.se/reportage/hjarnorna-bakom-privatiseringarna

  SvaraRadera
 2. Krya på dig vännen.
  Tänker på dig.
  Kram

  SvaraRadera