söndag 16 december 2012

ME av influensa vaccin !

Efter sprutan mot svininfluensa blev André Lennartsson, 16, svårt sjuk.
Inte i narkolepsi - utan i en hittills okänd misstänkt biverkning av vaccinet: den fruktade hjärnsjukdomen ME.

http://www.expressen.se/halsa/fruktad-hjarnsjukdom-efter-influensavaccin/


Ska man våga sig på att gissa att även andra vaccinationer kan orsaka ME ?
Eller amalgam ?
Är ME helt enkelt ett tillstånd av förstört immunförsvar ?
Nått måste ha gått snett i all välvilja om folks hälsa.
För det måste väl vara välvilja.....inte kan det väl vara ett forsknings experiment ????


Experten: "Det finns ett stort mörkertal"
Neurolog Anders Österberg, medicine doktor på Gotahälsan i Mjölby.
Kan det finnas en koppling till vaccinet mot svininfluensa?
- Ja, i fallet med André och några andra jag mött så är tidssambandet väldigt tydligt. ME utlyses ofta av någon infektion av bakterier eller virus och vaccinet triggar i gång en liten infektion för att stärka immunförsvaret.
Hur allvarlig är sjukdomen ME/CFS?
- De patienter som kommer till Gotahälsan är ofta väldigt hårt drabbade, men det finns betydligt mildare former med en lite mer allmänt uttalad trötthet, där patienterna kan fungera hyfsat normalt. Om man överför amerikanska siffror till Sverige skulle det kunna vara så många som 40 000 svenskar som har ME/CFS.
Hur pass vanligt är det att man får ME/CFS av svininfluensavaccinet?
- Jag har stött på fyra-sex stycken. ME/CFS är en omdiskuterad sjukdom och diagnos och det gör att man är mer osäker om det finns en koppling. Det kan finnas ett stort mörkertal. Jag tycker att det är bra att läkemedelsverket tar ställning till misstankarna om biverkningar, så att man i så fall får rätt ersättning.
EN NEUROLOGISK SJUKDOM
Myalgic Encephalomyelitis/Chronic Fatigue Syndrome är en neurologisk sjukdom som kännetecknas av långvarig, svårt funktionsnedsättande utmattning i kombination med en rad andra symptom.
Sjukdomen börjar oftast i samband med en infektion. Det finns i dag ingen behandling som botar. Däremot kan medicinsk symtomlindring och korrekta råd om sjukdomshantering lindra symtomen.
Källa: www.rme.nu och Netdoktor.se

                                                                                   

4 kommentarer:

 1. En enda TBE-vaccination. Sen minns jag inte ett skit av halvåret som följde. Har fortfarande 25 år senare lika stor mängd antikroppar mot TBE som om jag hade en pågående infektion.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du orkar är jag tacksam om du berätta vad som hände ?

   Radera
  2. En lång historia.

   Första halvåret minns jag inte så mycket av mer än att jag hade feber och en enorm trötthet som bara tilltog. När jag hade sovit och vaknade hade jag en brännande förgiftningskänsla i hela kroppen som tog timtal att bli av med när man väl lyckats ta sig till upprätt läge. Men det var nästan omöjligt att komma upp till sittande.

   Njursymtom. Konstant rännskita av den där halvallergiska sorten där det börjar skramla i magen omedelbart när födointaget nådde magen och 5-15 min senare hade det ramlat igenom. Ibland klarade magen en viss föda 4 ggr på raken för att den 5:e reagera enligt ovan. Smällhuvudvärk. Total oförmåga att reglera kroppstemperaturen med extrema svettningar under fr.a. sömnen (men även i vaket tillstånd kunde jag bli sjöblöt utan fysisk ansträngning) varvat med frossa. Total oförmåga till abstrakt tänkande vilket var oerhört jobbigt.

   Rena rama aidssymtomen med andra ord.

   Sådär höll det på några år och i början var jag helt inställd på att mina dagar var räknade och levde en årstid i taget utan större hopp om att få uppleva nästa.

   Efter ungefär 7 år kunde jag notera en svag förbättring och en gradvis förändrad symtombild. Mer huvudvärk och mindre av rännskita. Mer stabil kroppstemp och minskade njursymtom. I gengäld mer led- och muskelvärk. Bättre kognitiva förmågor men samtidigt mer störd sömn med ideliga uppvaknanden under nätterna. Fortfarande en enorm trötthet men av en annan sort än de första åren. Kanske bara en fråga om tillvänjning.

   Är nu inne på den fjärde 7-årsperioden och ser tydliga tecken på att det faktiskt läker så sakteliga.

   Radera
  3. Bra beskrivning av helvetet.

   Radera