torsdag 5 september 2013

Regeringen skärper kontrollen av arbetslösa/ Fria Tidningen.

Som i ett led i vårt kontrollsamhälle dras snaran åt lite till.....för de som i min mening inte är så lyckligt lottade att de har ett arbete.
Istället för  att fixa fram arbeten till befolkningen roar sig vår regering med att spela för gallerierna och lägga skuldbördan på den arbetslöse....som många gånger inte är bara arbetslös utan även sjuk tillika.

http://www.fria.nu/artikel/98899

Den arbetslöse ska från 1 september skicka in en aktivitetsrapport varje månad.


http://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Min-sida/Rapportera-dina-aktiviteter.html

När ska aktivitetsrapporten lämnas in?

Är du arbetslös som får eller söker ersättning från a-kassan?

Lämna in mellan 1-14 oktober för aktiviteter som du genomfört i september.
Är du arbetslös i program med aktivitetsstöd, ungdom (18-24 år) i program eller ungdom utan ersättning från a-kassan?Lämna in mellan 1-14 december för aktiviteter som du genomfört i november.

Är du arbetslös med kommunalt försörjningsstöd, arbetslös inom etableringsuppdraget, arbetslös utan ersättning och övriga?
Lämna in mellan 1-14 januari för aktiviteter som du genomfört i december.
................................................ 

Under fliken varför man ska
lämna en aktivitets rapport så står det.

När du är arbetslös är det viktigt att du söker arbete aktivt. För att du ska kunna få rätt stöd av oss behöver vi veta vilka jobb du har sökt och vilka andra aktiviteter du har genomfört för att bryta arbetslösheten.Tillsammans med din handlingsplan eller etableringsplan blir aktivitetsrapporten ett bra underlag när du och en arbetsförmedlare planerar för hur du ska få ett jobb. 

Ganska självklart att man söker arbeten om det finns arbeten att söka...inte sant ? 
Någonting är fel i ekorrhjulet....tjänster dras in....samtidigt ska bördan läggas på den arbetslöse....agnarna ska skiljas från vetet...den starke ska segra.

Varför heter det arbetsförmedlingen ? 
Den kontrollerande aktivitetsmyndigheten passar bättre ! 
Eller rätt och slätt kontrollmyndigheten....å andra sidan så är trekanten skattemyndigheten, försäkringskassan och arbetsförmedlingen : Kontrollmyndigheten!

Nog syns det att planen det sovande folket är i full gång....snart behöver vi inga namn...det räcker gott med en sifferkombination tatuerad i pannan...varför inte i olika färg efter vilken rang man har.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar