tisdag 11 mars 2014

Politik/Sjukersättning/ME och annat sjukt.

När jag var ung tänkte jag aldrig så långt att livet kunde bli så här.....kroniskt sjuk i en helvetes sjukdom som heter ME.
Då visste man inte heller vad ME var.
Visst var det så att man hörde om äldre människor som var sjuka jämt men det skulle inte jag bli...varför då ?
Nä nä, sjuk blev man och så friskade  man på sig.....lätt som en plätt ;).

Mina planer var inte alls att behöva leva på allmosor ( för det är precis hur det känns att få en summa som knappt skulle hålla mig vid liv om inte min man fanns och hans lön ).
Nä nä, jag skulle ju arbeta så mycket som möjligt fram till pensionsdags hade jag tänkt.

För att få så mycket som möjligt i pension.....haha.

Vem räknar med att bli kroniskt sjuk så man inte orkar arbeta ?
Det borde alla unga ha i åtanke, att så kan livet bli.

Usch...det känns så ledsamt när jag tänker tillbaka hur de sista åren har varit.....en kamp så att jag många gånger önskade att jag fått en dödlig sjukdom och fått gå vidare.....då hade FK sluppit mig och vår regering hade kunnat spara in allmosan jag får varje månad.
Att sitta framför en, två eller tre stycken myndighets personer från FK och AF och behöva bevisa sin oskuld .....eller försöka förklara för en obstinat 30 åring att jag vill bli frisk, detta är inget jag valt, jag är inte lat, jag skulle inget hellre vilja än fortsätta med mitt arbete....men jag orkar inte just nu....låt mig få vila (då hade jag fortfarande en förhoppning om att jag "bara" var utbrännd).
Eller en ur SS staben som skickar ur sig orden....Om du inte presterar så får du inga bidrag.
Och jag som trodde att sjukförsäkringen är en försäkring ;).

Är det någon som blir förvånad om man vänder taggarna utåt ?

Vilken mördande politik !

Alltså så här skulle ju inte mitt liv bli !
Men det blev det trots att jag kämpat länge med konstiga symtom och blivit sämre och sämre under åren som gått.
Trots att jag gjort allt som det ordats om att man ska göra, som att byta arbete ....starta eget ....flytta....ok..det enda jag inte gjort är att byta man ;). 
Allt detta har jag gjort utan "bidrag" från någon instans......inte ens sjukskriven under de första 20  kämpiga åren  med en jävulusisk värk i hela kroppen.......men frisk blev jag inte ändå...nä bara sjukare...tyvärr....fastän jag hade min egen firma och fick arbeta med det jag gillade. ;)

Sen blev det.....mer sjukt :(

Nya sjukdomar....grawes sjukdom slog knock outen på mig....sen brakade helvetet lös....den sista striden att så småningom försöka förklara för FK att hur gärna jag än vill arbeta så säger min kropp ifrån...det är stopp nu.
Något hände i min kropp under perioden när jag behandlades för grawes sjukdom....det var nådastöten....och jag som trodde att jag skulle bli frisk då :(.
Nöden har ingen lag...usch usch det är inte roligt att behöva be om sjukskrivning och att sen valsa runt i "alliansens bidragsträsk" ;) bara för att min kropp säger ifrån.

Inte undra på om man fått giftig tunga ;).

Den som tror att man har det bra när man lever på  sjukersättning...tror fel !
Problemet kvarstår...alltså det sjuka...men man får vara ifred ( förhoppningsvis) så kroppen kan börja läka, för det kan den inte göra så länge som man ska bevisa sin oskuld.
Det tog ett helt år innan min sömn började visa någon som helst riktning till att bli bättre.....och inte för än nu 3 år efter domen som föll till min fördel så händer det sällsynta att jag får en hel natts sömn utan avbrott....men för det mesta så vaknar jag ett par tre gånger varje natt....dock så somnar jag om numera...vilket jag inte gjorde under tiden jag granskades under FKs lupp ;). 

Jag kan inte tänka mig att en "frisk" människa utsätter sig för  FKs finmaskiga nät och förstoringsglas helt frivilligt bara för en liten allmosa. 

 Den är inte "riktigt" frisk ! 

Då kommer vi till inläggets syfte .

Det är val i höst....ska vi ha ett 4 års helvete till ?
Men det är väl bra säger du friske med jobb och jobbskatteavdrag....jovisst du kan flina du...men vad som händer i morgon eller nästa vecka vet du inte ...då kan du sitta i Fks illa kokta moderatsoppa och bli utdömd som andra klassens medborgare för du har blivit sjuk eller råkat ut för olycka. 

Vill vi ha ett kallt samhälle ?
Nej...inte då jag !

Nu tänker jag inte bara på mig....nä jag tänker på alla er andra också.....även ni som inte förstått än.
Livet handlar inte bara om här och nu  och om pengar...vem som är mest lyckad ekonomiskt eller karriär mässigt ...vi måste se hela livet.....hur vi vill ha det....vem ska finnas där när vi behöver.....vi behöver trygghet.....tryggheten att veta att behöver jag hjälp en dag, så ska den finnas där för oss. 


Ett humant samhälle ! 
Inte ett blålila !
 

De verkliga samhällsparasiterna de får hålla på ostört och förse sig, utan ett försök från makthavarna att utrota dem. 
Rånar du banken utifrån så får du fängelse....men gör "vissa" det in i från så är det tydligen ok...för det är dom värda ;). Tvi vale !!!!

Hur mycket kan man vara värd i lön ?
Varför ska "vissa" i samhället vara värda sådana ofantliga löner ?
Bonusar förutom en hög lön , varför då ?
Nu är det väl ändå dags för de ansvarsfulla politikerna att sätta igång och jaga de rätta bovarna!!!!! 
 

De värsta  rovfåglarna !2 kommentarer:

  1. Kämpa på! Livet är dynga men du är flugan på min hög :D

    SvaraRadera
  2. Hahahaha :D ja man har väl inget annat vettigt val än. Men hoppet finns...kanske en dag kan man flyga lite högre :).

    SvaraRadera