lördag 1 november 2014

Inbillningsfrisk-adrenalinpåslag ? ME/CFS IBS Magproblem !

Då sitter jag här igen med en mage som krånglar :(.

Så var det inte planerat, nä planen var att idag skulle jag och min ena dotter åka till stan och fika...titta efter en ny soffa...äta lunch och umgås.

Men det ville inte min mage :(.

Nu är det nog så att idag får jag betala för att jag var så pigg igår.....eller så var det något som jag åt igår kväll.

Önskar att ME helvetet fick ett slut !

Nä jag ska inte klaga för det finns de med denna sjukdom som inte ens kan komma upp ur sängen , en stor kram till dem.
Nu ska jag berätta om igår :)....för det är mycket roligare att berätta om vad man orkar :)....ibland ;)...:D.

Morgonen började med den vanliga ME segheten....men så flög det ostädade synintrycket in i min hjärna och....så började jag dammsuga....för jag vill ju ha rent omkring mig och min man jobbar 7 dagar i sträck den här veckan ( jag har inte hjärta till att be honom städa då ).
När nedre planet och trappen upp var klar och dammsugaren lämnad i hallen på övre planet för att fortsätta sen eller på söndag ;).....så stekte jag vitkål....var liksom tvungen innan kålhuvudet började ge upp i kylskåpet :P.
Jag har ofta sådan lust att både baka och göra vissa maträtter som tar mera tid, när jag är och handlar....sen när jag kommer hem tar kraften slut och då kan det bli så att jag får kasta både jäst och typ sånt som kålhuvuden bara för att orken fattas lång tid framåt :P.
Nu skulle det bli kålpudding till middag och samtidigt ser jag att det finns saker i kylskåpet som skulle bli en god pytt, innan dessa ger upp och kryper sin väg :P ;)....så då blev det liksom bestämt i Kajzas huvud att det skulle bli pyttipanna till middag och kålpuddingen skulle bli gjord också för att ätas som idag :P.
(Vilket jag inte tänker göra idag med facit i hand, som ni säkert förstår ;).)
Lite får ju gubben göra också ;)...han ställde jag vid stekpannan för att steka pytten som jag skurit...samtidigt fixade jag kålpuddingen :).
Så långt var allt lugnt....:)
Efter middagen duschade jag och tvättade håret....tittade på en film....blev lite hungrig igen ;)....åt ett kokt ägg och lite laktosfri yoghurt och ett äpple.
Då började tarmarna röra på sig oroväckande :(.
Hmmm var ägget boven eller ?

Ojdå glömde visst en sak....jo emellan matpysslet så torkade jag både köksgolvet och badrumsgolvet :P.
Och inte kände jag mig trött igår eftermiddag heller...det brukar jag alltid annars...energin brukar vara hel slut vid 14 tiden ungefär.
Ska jag vara riktigt noga så gick både disk och tvättmaskinen några gånger också.
Samt ett telefonsamtal från hemtjänsten rörande en äldre man som jag känner, som ser väldigt dåligt och inte verkar vilja ta emot hjälp när det kostar pengar utan det är bättre om jag ska hjälpa honom tycker han (tror att det  ligger till så ;) ).


Hur ska jag orka det ?
Han behöver mer hjälp än  med skjuts att handla någon gång då och då.
Så svårt det ska vara att ta emot hjälp för vissa  när den erbjuds,  när andra får kämpa för att få hjälp. 

Så dumsnål får man inte bli ...inget kan man ju ta med sig till slutdestinationen ;).


Kanske jag måste börja fundera på om jag ska be om hjälp med städningen :/...för det finns både roligare och viktigare saker att göra.
Det blir inte vettigt att leva så här när den ork man har ska gå åt till att städa och inte hinner jag klart heller innan luften går ur mig :P.Igår var det en bra dag :)....det kan man inte säga om idag....men jag kommer igen ....idag rör jag mig inte mer än nöden kräver för att tarmarna ska lugna sig ;) och skriva detta var bra för de trista tankarna som kommer när kroppen sätter sig på tvären :P.
Kanske har jag gjort lite nytta för mig själv och andra i och med att jag fått detta på pränt :).
 Det gäller att hålla sig flytande :).

2 kommentarer:

 1. Det kommer flera lördagar som min kloka dotter sa när jag ställde in dagen. Så sant men tråkigt :( när det blir så här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner så väl igen det du skriver...att orken tar slut...och allt blir bara halvdant gjort.
   Man vill så mycket, och det blir så lite.
   Energikram till dig Kajza

   Radera