tisdag 3 mars 2015

Amalgam, kvicksilverförgiftning! Me! Fibromyalgi! Kroniskt trött !

Tänker man logiskt så är det ju vansinne att stoppa in kvicksilver i folks munnar....tack och lov hoppas jag att det har upphört numera.
Ska så vara sedan 2009.
Men hur många har inte fått sina liv förstörda av detta amalgam ?????
Samt generationerna efteråt....genom att det är ett gift !
" Sverige har sedan den 1 juni 2009[2] ett totalt förbud mot kvicksilver med hänvisning till att det är ett miljögift. "
"Kvicksilver är mycket giftigt - redan på grund av sin kraftigt etsande egenskap - Hg2+-joner knyter lätt fast till och blockerar svavelatomer som ingår i många proteiner. Vid långvarig förgiftning får man skador på magtarmkanal och njurar. Kvicksilver kan på samma sätt reagera även med enzymer och är därför skadligt redan vid låga halter och anrikning av metylkvicksilver i näringskedjan är ett stort problem för människor och djur[1]. "
http://www.naringsmedicinskaskolan.se/Utbildningar---Kurser/Kortare-kurser/Visa-kurs.aspx?EventID=1281854
"Detta är typiska symptom på läckande tarm: Matintolerans, allergier, diabetes typ II, kronisk utbrändhet, sömnproblem, depression, dålig förbränning, dåligt näringsupptag, uppblåsthet, förstoppning eller diarré, ouppmärksamhet, trötthet, koncentrationsproblem, nedsatt immunförsvar, inflammationer, förgiftning av egen kropp, autoimmuna sjukdomar etc."
Jag sanerade mina tänder under den senare delen av 90 talet....men i efterhand så förstår jag att det borde ha gjorts mera korrekt med skyddsåtgärder.
Numera tänker jag, att om jag skulle ha haft turen att få tag på en tandläkare då som förstod problemet, så kanske jag sluppit mycket av mina problem med hälsan som jag har idag.
Den ende tandläkare som fanns någorlunda nära mig hade fullt...så under hot fick jag min vanliga tandläkare att göra saneringen. 
Jag var desperat, värken måste bort, den var outhärdlig.
Rådet hos doktorn var SSRI preparat .....hahahaha vilken tur att jag inte lydde honom ;).
http://sv.wikipedia.org/wiki/Selektiva_serotonin%C3%A5terupptagsh%C3%A4mmare
Nåväl det är ingen idé att sörja över spilld mjölk utan man får ta nya tag.
Glädjande så försvann den värsta värken jag hade då...den som skar i märg och ben, dygnet runt, oavsett vad jag gjorde.
Jag kan känna av den värken , lite....lite när det ska bli oväder och vid influensa.
Jag är inte ensam....vi är många....som fått våra liv förstörda av amalgam.
 http://www.amalgamskadefonden.se/files/documents/kvicksilver-utskrift2.pdf

Forskning pekar även på samband mellan kvicksilver och neurologiska sjukdomar bl a Parkinson och MS
  Me är en neurologisk sjukdom !
 http://www.lansstyrelsen.se/stockholm/SiteCollectionDocuments/Sv/publikationer/2005/Kvicksilver-i-den-svenska-miljon-forekomst,tillforsel-och-trender.pdf

På 50 talet fick gravida kvinnor gratis tandvård....vilket resulterade i att många passade på att få sina tänder lagade under sin graviditet. 
Smarta råd av överheten ????
1900 talets största giftskandal påstår jag....och  borde ersättas på något vis för förlorad arbetsinkomst och  urkass pension som det inte går att leva på. 
http://www.kvicksilver.org/hg/visstedu.html 
Sveda och värk peng tages tacksamt emot ;).

2 kommentarer:

  1. Fantastiskt ändå mitt i allt det dåliga att du faktiskt märkte skillnad efter saneringen!! Jag tror inte jag har något amalgam kvar, att de lagningar jag hade expanderade och gjorde så att tanden sprack och jag fick göra om lagningar. Inte det bästa sättet för att sanera heller antar jag....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sen kan man undra vilket material som man har nu...och om det är det bästa. Men jag är då väldigt glad att jag slipper den skärande värken dygnet runt, samt stelheten i alla leder. Visst känns det i mina leder nu, men inte så som då...då var det hemskt.

      Radera