måndag 19 oktober 2015

Politiskt rävspel ! Regering och övriga politiker läs och begrunda !

Vem är jag....jo jag är en av de som drog nitlotten och blev sjuk....så sjuk så jag inte klarar av att arbeta längre.
Men det hör till saken att jag fick konstiga symtom tidigt i livet.....när jag var ungefär i 30 års åldern.
Så många läkarbesök under åren.....men ingen bot.
Det lustiga är att jag själv har jobbat inom vården som undersköterska, vilket jag fick avstå ifrån p.g.a att jag blev sämre i mina konstiga symtom.
Vem orkar sköta om andra när dom inte själva kan stå på benen mellan varven ? 
Men jag startade en firma istället för då kunde jag ju arbeta när jag orkade tänkte jag, vilket resulterade i att min man blev tvungen att hjälpa till med vissa saker, trots att han redan hade sitt heltidsarbete.
Hela tiden fanns tanken.....det blir bättre....jag ska bli frisk....jag ska fixa det här.

Man ska ju inte känna efter ....man ska tänka positivt.
Tyvärr hjälpte inte det....jag blev sämre och sämre.....så klart blev det dåliga dagskassor
eftersom det blev många sjukdagar som inte syns i någon statistik då jag inte sjukskrev mig .
Vem skulle tro mig ?

Så en natt vaknade jag av att allt snurrade....min man ringde ambulansen....på akuten togs prover....hem igen för inte kan man ju få stanna för någon utredning nej nej....och sjukskrivning var väl en vecka....sen fick man söka med ljus och lyckta efter läkaren som undersökte mig för att få någon klarhet i varför jag mådde så konstigt och för att få lite förlängd sjukskrivning tills nästa läkare skulle ta vid.
Min sköldkörtel hade fått fnatt....värdena var skyhöga.
Nu ska jag inte bli långrandig med min sjukhistoria.
Men det blev en del turer inom endokrinologi  vården och en läkare minns jag verkligen....han som sa att nu har du samma värden som levaxin patienterna så nu är det bara till att börja jobba igen.
Jag mådde rent ut sagt skit.
Sagt och gjort...jag bet ihop....det gick några månader sen kunde jag inte stå på mina ben.

Turer fram och tillbaka på vårdcentralen....in på akuten igen....då var mina sköldkörtel värden så höga att det inte gick att mäta dom högre .

I allt detta hade jag ändå hopp om att nu ska jag bli frisk...bara jag får behandling för giftstruman ( Graves ) .
Behöver jag tala om att min förhoppning inte slog in ?

Jag blev sämre i mina symtom .
Jag hade fel ...det var inte bara sköldkörteln som spökade...det var mer.
Jag blev aldrig frisk så att jag kunde börja jobba igen.....2010 såg jag ingen annan utväg än att söka varaktig sjukersättning....som blev beviljad utifrån alla utredningar jag genomgått på försäkringskassan samt arbetsträningar.
Nu kommer vi till den ekonomiska biten i mitt livspussel.
Eftersom jag mer eller mindre kände mig tvingad att säga upp min tjänst för att jag inte orkade p.g.a att jag var sjuk och eftersom jag egentligen var för sjuk för att orka driva en egen firma så var ju inte mitt sgi nått att bygga på när det gällde sjukersättningen.
Alltså blev det sjukersättning i garantinivå vilket är nu år 2015 8900kr/månad före skatt, i mitt fall 6701kr efter skatt /månad . Kan man överleva på det ? Jag har ändå turen att vara gift och att min man lever, förhoppningsvis överlever han mig för någon änkepension finns ju inte att tala om, den såg ju alla regeringspartier till att ta bort eftersom det ska vara ett jämlikt samhälle. Hur man nu kan se någon jämlikhet i det, när änkan får leva på svältgränsen.
Ett jämlikt samhälle får vi den dagen när mannen föder vartannat barn ;)...och lika lön för lika arbete.

Det har nu pratats om att de sämst ställda pensionärerna skulle få mer i sin plånbok....äntligen...ja sossarna tänker ju på de som har det sämst eller ?
Men detta gällde tydligen inte vi med garantinivån :/....nä vi ska inte ha mer vi ska ha mindre !
                       Tack för mig

2 kommentarer:

  1. Det är verkligen sjukt att de inte kunde räkna upp de lägsta pensionerna. Kan ju inte vara meningen att man ska behöva leva på sin make.

    SvaraRadera